Полицаи са пострадали при акцията

Двама полицаи са били ранени при акция срещу незаконно парти с 200 гости в Лондон, предаде ДПА. Участници в купона нападнали органите на реда, докато се опитвали да избягат от мястото на събирането, проведено миналия уикенд в нарушение на мерките срещу епидемията от коронавирус.

МЕНДЕЛСОН В ПАНДЕМИЯ: Сватба с 400 гости в център за COVID тестове

Над 30 гости са били глобени с по 200 паунда (274 долара). Полицията е запечатала мястото на сбирката за три месеца, след като собственикът вече е бил глобяван с 1000 лири за предишни нарушения на ограничителните разпоредби.

Това не е единичен случай, припомня ДПА. Миналия уикенд лондонската полиция спря друго незаконно парти с 30 участници, като собственикът на сградата може да получи глоба от 10 000 лири.

СКАНДАЛНО НАРУШЕНИЕ: Частно парти с над 50 гости в Пловдив (ВИДЕО)

В Англия в момента действа строг локдаун и събирания на членове на различни домакинства като цяло са забранени, с някои изключения. Министърът на външните работи Прити Пател неотдавна обяви планове глобата за първо нарушение да бъде увеличена четирикратно до 800 лири.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.

Източник: БТА