Според него без да участва в протестите, партията на Слави Трифонов успява да получи енергията им

"Прогнозирах, че ГЕРБ ще удържи на протеста. Ще има избиратели, които ще се питат кое е голямото, което може да махне ГЕРБ, а това е БСП". Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS социологът Първан Симеонов.

По думите му с изтощаването на енергията на протестите отново си проличаха различията на опозиционните сили.

"Ако ГЕРБ спечели изборите, опозицията ще ги обяви за нечестни. "Има такъв народ" искат да са алтернатива на всички, те така печелят. 12-13 % имат при социологически проучвания", сподели той.

Според него без да участва в протестите, партията на Слави Трифонов успява да получи енергията им. А в България от много време насам политиците влизат през телевизора.

Първан Симеонов: Българите са разделени по отношение на мерките за коронавируса

Той смята, че "Демократична България" е спряла да расте, но си е взела парцел от политическото пространство.

"Аз се опасявам, че след тези може да има още едни парламентарни избори. Раздаването на мандати ще бъде интересно, най-вече, ако се стигне до трети. ГЕРБ може да се окаже, че има преднина, която да ги накара да мечтаят и за кабинет „Борисов-4“, заяви Първан Симеонов.

"Следващото управление ще бъде гадно, трудно и кратко, и по-добре да си встрани. Имам чувството, че ще имаме парламент, в който никой няма да иска да управлява. Ако Корнелия Нинова успее да се скара и с Румен Радев, то не той ще бъде в трудната позиция", коментира социологът. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.