Бракониерите смятали да продадат животинките

Две малки ягуарчета, едни от най-застрашените животни в Никарагуа, бяха спасени от трафиканти благодарение на социалните мрежи, които биха тревога сред потребителите, предаде Франс прес.

Откриха живо куче под развалините 6 дни след свлачището в Норвегия

Бракониерите, сдобили се с тримесечния мъжки и женски екземпляр, възнамерявали да ги продадат. Преди това те убили майката в автономния регион източно от бреговете на Каранбес. Малките били предназначени за чуждестранен китайски купувач. Но снимка с двете малки ягуарчета, затворени в клетка, и пусната в социалните мрежи осуети, плановете на бракониерите.

СЛЕД 48 ЧАСА В ТРЪБА И ПОД БЕТОН: Спасиха котка в Измир

Тогава в операцията по спасяването на животинките се включил директорът на зоологическата градина в никарагуанската столица Едуардо Скаса. Той се свързал с трафикантите и се подчинил на условието им, да не ги издава на властите. След пътешествие със самолет, автомобил и лодка, г-н Скаса успял да стигне до отдалечената местност и да прибере малките. Те били много отслабнали, защото ги хранели с кравешка кожа. Ягуарчетата благополучно бяха предадени на грижите на зоопарка в Манагуа. По думите на неговия директор ягуарите, редом с тапирите, са най-застрашените животни в страната. На воля споменатите хищници живеят до 10-годишна възраст, а в плен - до 25 години.

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БТА