От компанията разпространиха позиция относно данни за ефективност на ваксината им в Англия

Последните данни от реалната практика надграждат нарастващия брой доказателства, че ваксината на AstraZeneca е ефективна в редуцирането на инфекциите и в спасяването на животи. Данните ще продължат да се натрупват в предстоящите седмици и месеци, което ще разшири разбирането за ефективността. Тези данни ще включват информация за две дози от ваксината, което се очаква да осигури най-добра протекция. Това сочат от AstraZeneca в позиция относно съобщени данни за ефективност на ваксината им в Англия.

НОВО ПРОУЧВАНЕ: Ваксините намаляват риска от хоспитализация с 80%

Вчера в края на деня Министърът на здравеопазването на Великобритания, Мат Ханкок анонсира резултатите от независим анализ на данни от реалната практика от цяла Англия, които предполагат, че ваксината срещу COVID19 на АстраЗенека е високо ефективна в редуцирането на COVID-19 инфекции при лица на и над 70-годишна възраст.

COVID-19: Рекорден брой нови случаи у нас от началото на годината

Събрани и анализирани от Публично Здраве Англия (PHE) съобщените данни са внесени за публикуване като пред-печат (предстои да бъдат прегледани от двама независими рецензенти). Прес-съобщението на Британското правителство с детайли за изследването можете да видите тук.

При лица над 80-годишна възраст данните предполагат, че единична доза, от която й да е ваксина (AZ/Oxford или Pfizer/Biontech) е над 80% ефективна в превантиране на хоспитализациите около 3-4 седмици след ваксинацията. Това са ранни данни и е необходимо допълнително време, за да се оцени напълно ефектът на ваксината срещу COVID19 на АстраЗенека и по конкретно върху смъртността.

ПИТАЙ ЗА ВАКСИНИТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.