Вижте какви са изискванията към кандидатите

Компания търси служители, които да подремват срещу заплащане. EachNight.com, която прави рецензии на матраци и спално бельо, посочва, че основното задължение на кандидатите ще бъде да оценяват „плюсовете и минусите на следобедния сън” като описват преживяното. За 30-дневен период на „мързелуване между чаршафите” те ще получат по 1500 долара, съобщава UPI. Не се посочват други изисквания към кандидатите освен "любов към съня". 

Недостигът на сън е свързан с повишен риск от деменция

“Избраните кандидати ще участват в няколко експеримента, по време на които ще трябва да установят каква е идеалната продължителност на следобедната дрямка, за да се почувства човек освежен след съня, какви са ефектите от подремването върху цялостните нива на умората и как влияе сънят върху паметта, мотивацията и продуктивността”, посочват от компанията.

Опасно ли е да спим с телефон в леглото?

Участниците в следобедните дрямки ще трябва да провеждат и видеоконферентни връзки преди и след сън, за да документират преживяното. От компанията са обявили пет свободни позиции, а всички желаещи могат да кандидатстват до 31 май, като молбите се подават онлайн на сайта на компанията.