За амбициите и целите, които си поставя, ако бъде избрана отново за депутат

В поредицата „Жените и политиката” в предаването „Събуди се” всеки уикенд даваме думата на една жена-кандидат за властта.

Тази неделя гост беше водачът на листата „Български патриоти” - ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ в Сливен и депутат в 44-ото Народно събрания от партия „Воля” – Елена Пешева.

„В 44-ото Народно събрание се стремях да бъда близо до хората, да отговарям на техните въпроси, на темите, които ги вълнуват. По всякакъв начин да помагам. Била съм изключително активна в политиките, засягащи децата и семействата”, заяви Елена Пешева.

„Много се гордея с проект за кариерите в едно пловдивско село. Близо 2 години имаше протести. Успяхме да се преборим и да спрем кариерите”, каза Пешева.

„Детските надбавки трябва да бъдат за всички деца, независимо от доходите на родителите, а самите надбавки трябва спешно да бъдат увеличени поне двойно”, каза още Пешева.

Тя припомни, че партия „ВОЛЯ” е внасяла това предложение в 44-ия парламент, а в следващия се надява на по-голяма подкрепа, за да стане факт. 

„Няма да се откажем от политиките за децата и за семействата. Те ще бъдат наш приоритет и в 46-ото Народно събрание. Категорични сме, че за да се пребори демографската криза, трябва да се подпомагане образованата раждаемост – семействата над 18-годишна възраст и с минимум средно образование да получават финансова подкрепа от 2000 лева при раждане на първо дете, 5000 лева – за второ дете, 10 000 лева – за трето“, каза още Пешева.

Според патриотите лекарствата за учениците до 18-годишна възраст и за пенсионерите над 65-годишна възраст трябва да са безплатни. Пешева обясни, че патриотите искат държавната верига бензиностанции да стане реалност.

„Надявам се, хората да не пропускат шанса си да гласуват доверие на тези политици, които не подменят обещанията си и са го доказали”, категорична е Елена Пешева.  

За амбициите и целите, които си поставя, ако бъде избрана отново за депутат – гледайте във видеото.