В неделя общо са се ваксинирали 948 граждани

Общо 1608 души се ваксинираха тази събота и неделя в изнесените кабинети в столични молове и на открито в парковете на София, които са разкрити от Столична община и столичната РЗИ. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Над 660 се ваксинираха днес в осемте мобилни кабинета на открито и в моловете

В неделния ден общо са се ваксинирали 948 граждани, от тях в моловете са 265 души, а в парковете - 683. Заедно с ваксинираните през изминалите три уикенда над 3273 души, общо са се имунизирали срещу COVID - 4881.

Разкриването на мобилни пунктове на открито в парковете е по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова и столичната РЗИ. Гражданите са имали възможност да избират между векторна и РНК ваксина. Три търговски центъра - Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall, са предоставили възможност за поставяне на ваксини в подкрепа на инициативата за ускоряване на ваксинационния процес.

Разкриват "зелени коридори" за ваксини и в три столични мола

"Зелените коридори" на открито са в Южен парк (вход откъм бул. "Гоце Делчев"), Борисова градина (до езерото Ариана), Северен парк (вход от ул. "Бели Дунав" в ж.к. "Надежда 4"), парк "Дружба" до културен институт "Искър" и в кв. "Красна поляна" (паркинга на Т-Маркет на бул. "Възкресение").

Ваксините се поставят от екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове. Организацията се извършва от екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община. От понеделник до петък гражданите имат възможност да се ваксинират в девет общински Диагностично-консултативни центрове с предварително записване, посочват още от Столичната община.