Очакват се температури над 35 градуса

Горещата вълна обхванала страната продължава и в четвъртък. От НИМХ издадоха жълт код за опасно горещо време в 12 области в Западна и Централна България. Температурите там ще са от 35 до 39 градуса.

 

Четвъртък се очертава като един от най-топлите дни  за тази седмица. Още сутринта температурите ще са около 20 градуса и бързо ще вървят нагоре. 

Над западните и централните райони денят ще е слънчев. На изток в часовете след обяд ще се заоблачи и на места е възможно да превали и прегърми.

По-прохладно ще е  край морето, където термометрите ще показват до 27-28 градуса, а  морската вода вече е около 22 градуса. Следобед ще има кратки валежи.

Другото място, където ще може да избягате от горещините, са планините. Времето там ще е слънчево и подходящо за разходки. Температурите в по-високите части ще са около 20 градуса.

И петък ще е слънчев и горещ. В югозападните райони е възможно температурите да стигнат до 40 градуса. През почивните дни от северозапад ще нахлува малко по-хладен въздух. В следобедните часове на места се очакват и кратки превалявания. През новата седмица ще има слънце и температури между 30 и 35 градуса.