Това съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град

Високотехнологична лаборатория за производство на марихуана е разкрита днес при полицейска акция в град Бяла, област Русе. Откритите помещения за отглеждане на наркокултурата са оборудвани на изключително добро технологично ниво с осветителна, климатична и поливна системи и други необходими съоръжения. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

Затвор за полицаи, разпънали "чадър" над наркодилъри

До акцията се е стигнало, след като в полицията е получена информация за нерегламентирана дейност в изоставен обект в града. Предприето е наблюдение на мястото, данните от сигнала са потвърдени и е изяснено, че става въпрос за постройка с ограничен достъп, като е установен и човек, посещаващ периодично обекта. Днес полицаите са пристъпили към конкретни действия за проверка на изоставената сграда с няколко халета и на споменатия посетител - 42-годишен мъж, който е задържан.

В постройката са открити три големи помещения за отглеждане на марихуана. Към момента, ориентировъчният брой на намерените саксии със засадени и пораснали стръкове марихуана е 1700, както и изсушена тревна маса.

Заловиха 700 килограма хероин в Сливен

Според оценката на криминалистите, вътрешността на обекта представлява изключително добре изградена високотехнологична оранжерия, в която се отглежда специален сорт марихуана.

По думите на окръжния прокурор Георги Георгиев, при този случай са установени най-добрите като състав и най-голямо количество такъв вид растения, както и най-добре оборудваната закрита плантация, на която са се натъквали служителите на реда в областта. По всичко личи, че става въпрос за сериозна, дългосрочна инвестиция, допълниха от прокуратурата.

Нови над 320 кг кокаин са открити в „Студентски град”

Прокурор Георгиев заяви, че с полицейската акция е предотвратено достигането до пазара на голямо количество от наркотика.

Работата по разследването на случая продължава.