Двама души са задържани

Разкриха закрита оранжерия за отглеждане и обработка на марихуана в имот в брациговското село Козарско. Акцията е била проведена от служители на полицейския участък в Брацигово и Районното управление в Пещера под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик, съобщават от пресцентъра на ОДМВР - Пазарджик.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Полицията открила обособената високотехнологична автономна оранжерия за отглеждане на марихуана в масивна двуетажна промишлена сграда. Разкрити са и помещения, оборудвани за последващата преработка на леката дрога. 

По време на претърсванията са открити 2324 растения от рода на конопа в различен стадии на развитие, като част от тях били под формата на разсад, а други на зрели растения. Иззети са и близо 9 килограма зелена листна маса.

Разбиха модерна наркооранжерия в Разград (ВИДЕО+СНИМКИ)

Наркооранжерията е от закрит тип, оборудвана е по всички изисквания за отглеждане на марихуана. Обособени са системи за контрол на температурата и влажността на въздуха, за вентилация на помещенията, използвани са препарати за стимулиране на растежа и обогатена почва. В някои от стаите били обособени места за дробене и сушене на зелената листна маса и подготвянето и за дистрибуция. За максимална автономност на нелегалното предприятие в приземен етаж е обособена мини електроцентрала състояща се от три мощни дизелови електрогенератора за производство на електричество.

Откриха модерна наркооранжерия в свинарник в Монтанско

Открити са и 20 пластмасови съдове с вместимост от по 1000 литра всеки, повечето от които пълни. Те били използвани за съхранение на дизеловото гориво използвано при работата на генераторите.

На мястото за срок от 24 часа са задържани ползвателите на имота – 58-годишен мъж от Хаджидимово и 24-годишен от Бургас. Малко по-късно двамата обвиняеми са били задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. По искане на Окръжна прокуратура – Пазарджик съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. Действията по разследването продължават, води се досъдебно производство.