57 групи, представляващи милиони здравни служители, призоваха за задължителна ваксинация

Ню Йорк ще изисква от всички общински служители да се ваксинират срещу коронавируса или да се подлагат на ежеседмични тестове, предадоха световните агенции, като цитираха кмета Бил де Блазио. Мярката ще влезе в сила от 13 септември и ще важи за над 300 000 души, сред които полицаи, пожарникари и преподаватели.

"Целта е нашето възстановяване. Целта е да предпазим хората", заяви кметът. Миналата седмица Де Блазио обяви, че скоро същите мерки ще влязат сила и по отношение на хилядите служители на болниците в града.

Протести в Европа срещу ограниченията и задължителните ваксини

59% от жителите на Ню Йорк от всякакви възрасти са с най-малко една доза от ваксините срещу коронавируса, но темпото на ваксинационната кампания се забавя.

Щатът Калифорния също обяви, че ще въведе от идния месец изискване за доказателство за завършен ваксинационен цикъл или за седмично тестване за всички щатски служители и за и милионите здравни работници в местни държавни и частни болници, предаде Асошиейтед прес.

Протест против здравните пропуски в редица френски градове (ВИДЕО)

В национален план само 57 на сто от всички американци са получили най-малко една доза, а 49% са напълно ваксинирани. Близо 90% от новозаразените в страната са носители на варианта Делта.

Вчера 57 групи, представляващи милиони лекари, медицински сестри, фармацевти и други здравни работници, призоваха ваксинацията на здравните работници да стане задължителна в САЩ.