Превалявания ще има на много места в страната следобед

Денят на независимостта ще е облачен и прохладен. От север се спуска студен въздух, който ще продължи да понижава температурите и в най-топлата част на денонощието те ще се колебаят между 16 и 21 градуса. Превалявания ще има на много места в страната следобед - първо в северните райони, а по-късно и на юг. Валежите ще са спокойни, есенни и сравнително краткотрайни.



Хладно, облачно и дъждовно ще бъде и в планините. По най-високите части е възможно да падне символично количество сняг. Температурите в хода на деня ще се движат от 1 до 8 градуса. По крайбрежието вятърът ще е от студен, с умерени пориви. Дневните температури ще бъдат в интервала 18-21 градуса. В района на Велико Търново ще е облачно, с възможност за превалявания след обяд. Температурата на въздуха в сряда ще е около 19 градуса.



В четвъртък до ранния следобед валежите навсякъде ще спрат. Температурите обаче ще се понижат. В някои райони на страната в ранните часове е възможно да се образува слана.

В петък ще е сухо, с повишаващи се дневни температури. От запад ще започне осезаемо затопляне - в самия край на седмицата термометрите отново ще се колебаят около 30 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.