Президентът отбеляза през първото полувреме след около 10 минути игра и изравни резултата

Френският президент Еманюел Макрон вкара гол от дузпа за отбор на известни личности в благотворителна футболна среща, предаде Ройтерс.

Макрон, който играеше в средата на терена и беше с номер 3, получи топката и беше поканен да изпълни наказателния удар, след като преди това противников играч повали в наказателното поле негов съотворник.

Френският президент, който е на 43 години, би ниско в средата на вратата, като излъга вратаря, който вече беше тръгнал да се хвърля в десния ъгъл. Вратарят успя да закачи топката с крак, но не можа да я задържи извън мрежата.

Замериха с яйце френския президент Еманюел Макрон

Макрон отбеляза през първото полувреме след около 10 минути игра и направи резултата равен - 1:1.

Сред съотборниците му бяха бившият мениджър на английския футболен клуб "Арсенал" Арсен Венгер и бившите френски футболисти Марсел Десаи и Кристиан Карембьо.

Срещата в намиращия се близо до столицата Париж град Поаси беше за набиране на средства за Фондацията на парижките и френските болници. Другият отбор беше съставен от персонала на болницата Поаси/Сен Жермен ан Ле.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БТА