При инцидента загинаха най-малко 27 души

Пети заподозрян е арестуван във връзка с лодката с мигранти, която потъна в Ламанша. При инцидента загинаха най-малко 27 души, съобщи френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманин.

Според прокуратурата в Лил 17 мъже, 7 жени и 3-ма непълнолетни са загинали, когато лодката е потънала край северното крайбрежие на Франция в сряда. Четирима заподозрени в контрабанда на хора бяха арестувани още в сряда следобед, каза Дарманин.

Министърът заяви пред телевизионния канал RTL, че колата на петия заподозрян е регистрирана в Германия и че той е купил надуваеми лодки "Зодиак" в Германия.

Най-малко 31 мигранти са загинали в пролива Па дьо Кале (СНИМКИ)

Прокурорите в северния град Лил са започнали разследване срещу петимата за убийство и нанасяне на телесни повреди, членство в престъпна група и подпомагане на незаконното преминаване на границите.

Дарманин заяви, че от началото на годината Франция е арестувала 1500 трафиканти на хора.

Той заяви, че те "действат като мафиотски организации", като използват криптиране, за да попречат на полицията да подслушва телефонните им разговори. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БГНЕС