Вижте какво още коментира той за „Офанзива"

„Никой не може да ни каже дали да бъдем част от НАТО или не”. Това заяви Красимир Каракачанов  за „Офанзива" във връзка с призива на Русия от петък НАТО да изтегли силите си от страната ни.

„Това не е нито провокация, нито заплаха за националната ни сигурност. Това е част от големия пазарлък, който САЩ и Русия започнаха от 10 януари тази година за това кой какви гаранции ще даде на другия за това, че неговите интереси в региона на Източна Европа няма да бъдат накърнени”, коментира още той.

Дипломатически искри между Русия и НАТО с фокус България (ОБЗОР)

„Играта е много по-сложа. За съжаление, тук се включиха дежурните папагали, русофили и американофили. Едните започнаха да обясняват как ще водим война срещу Русия, другите пък – че Русия е гаден агресор и ние като най-правоверни членове на НАТО трябва да сме на първата фронтова линия. Това са глупости. Война няма да има. Това е сблъсък, при който просто едни пластове се разместват, за да съществуват някакви стратегически интереси на тези две държави”, посочи Каракачанов.

По думите му българската позиция във връзка с изказването на Русия е била адекватна до толкова доколкото България е суверенна държава. „Българската държава и българският народ са решили, че ще бъдат част от НАТО и ЕС. Никой не може да ни каже дали да бъдем част от НАТО или не. Това си е наша суверенна работа”, каза Красимир Каракачанов.

Каракачанов: КСНС взе правилно и разумно решение за Северна Македония

„Подобно на други европейски държави България трябва да държи позицията, че трябва да се изчерпят абсолютно всички средства и начини за търсене на мирно решение на базата на преговори и взаимни отстъпки”, добави той.

Целия разговор гледайте във видеото.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.