Българинът спечели убедително със съдийско решение срещата от дългоочакваната боксова гала TrillerVerz 5 в Лос Анджелис

Кубрат Пулев надви Джери Форест. Българинът спечели убедително със съдийско решение срещата от дългоочакваната боксова гала TrillerVerz 5 в Лос Анджелис (САЩ), пише gong.bg.

I РУНД

Форест застава в обратен гард, но Кубрат внимателно следи за лявата му ръка. Началото е предпазливо без сериозни удари.

II РУНД

Публиката започва да скандира името на българина и това като че ли кара Кобрата да бъде по-агресивен. Стига се и до два сериозни удара в края, което носи предимство за Пулев.

III РУНД

Размяна на удари - американецът вкарва удар с лявата ръка, Кобрата отговаря с дясно кроше и с ъперкът.

IV РУНД

Пулев нанася чедесен десен удар в началото, Форест обаче вкара дясно кроше в главата на Кобрата. Това ядоса българина, който отговори с канонада от удари в главта на съперника. Само гонгът спаси Джери Форест от още атаки.

V РУНД 

Отново страхотно начало за Кобрата с десен ъперкът и дясно кроше. Рундът пък завърши с ъперкът в  главата на американеца.

VI РУНД

Кубрат стартира с ляв прав удар, малко след това зрителите видяха и десен ъперкът на Пулев. Два леви прави точни удара носят на българина още  един рунд в негова полза.

VII РУНД

Рундът започна с ъперкът и дясно кроше за българина. Последва серия от удари, един от които нацели здраво главата на Форест, който завърши рунда накуцвайки. Извикан е лекар да прегледа състоянието на американеца.

VIII РУНД 

Пулев е в стихията си и мощната канонада от удари в тялото и главата на Форест продължава. Точните удари до момента са 105:34 в полза на Кобрата. В края на рунда американецът успя да вкара дясно и ляво кроше в главата на българина.

IX РУНД

Джери Форест започна активно, но получи дясно кроше в главата. Последва размяна на удари, при която Кобрата показа отлично движение по ринга. Българинът успя да вкара няколко десни крошета в края.

X РУНД

Американецът вкара ляво и дясно кроше, а Пулев отвърна с добри удари в главата на съперника си и вдигна победоносно ръка след края на 10-ия рунд.

Провериха Терел Пулев за допинг преди мача с Ковальов

Минути преди сблъсъка Кобрата заяви, че ръкавиците на 34-годишния му противник са използвани и при това положение мач няма да има. Това забави началото на битката.

За Пулев мачът е първи на ринга от близо година и половина. През декември 2020 г. той загуби от Антъни Джошуа. По време на паузата Пулев победи ММА боеца Франк Мир в Triad Combat.

"Имам много опит, имал съм много професионални мачове. Нанесох много добри удари, той не беше много чист. Неудобен опонент, трябваше да се пазя от главата му, защото се навеждаше. Правилата са ясни, могат да се ползват само нови ръкавици. Той се опита да саботира мача", коментира Кобрата след успеха.

"Сега отивам в ъгъла на брат ми. Следващият ми съперник ще бъде по-добър и аз ще се подготвя по-добре. Искам съперник от топ 10", каза още българският боксьор, цитиран от БГНЕС. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.