Страната ни има много дадености и предимства, които не се използват. Има некомпетентност и самочувствие, което надвишава възможностите. Получава се ситуация, в която се говори много, а не се прави нищо, коментира още той...

Две поредни правителства, това на Станишев и това на Борисов, разминават реалната икономика с бюджета. Това каза в "Станция Нова"  Стефан Софиянски, политик, председател на Съюза на свободните демократи, бивш кмет на София, бивш министър-председател на България.
Според него бюджетът не създава условия за развитие на икономиката, а я затормозява. Рестриктивната политика, която водят Борисов и Дянков, затормози съвсем икономическия сектор, а реалният бизнес имаше нужда от помощ в момент на криза, най-малкото с това да се възстановява навреме ДДС, коментира Софиянски.
Мерките бяха написани, пътят беше ясен, но сега положението изглежда безперспективно, твърди той.
Това според него се случва заради слаба финансова квалификация в ресорната политика.
"Страната ни има много дадености и предимства, които не се използват. Има некомпетентност и самочувствие, което надвишава възможностите. Получава се ситуация, в която се говори много, а не се прави нищо. В такъв труден не можеш да бъдеш успешен политик, но въпросът е, като се обърнеш назад, да е имало неща, които да си свършил", каза още Стефан Софиянски.