Цената на златото отбелязва рекордни нива през последните месеци. Наблюдатели на пазара прогнозират тази тенденция да продължи....

 

Цената на златото отбелязва рекордни нива през последните месеци. Наблюдатели на пазара прогнозират тази тенденция да продължи.


В същото време инвестицията в благородни метали традиционно се смята за сигурно убежище във времена на икономическа криза.

 

По данни на Българската народна банка цената на тройна унция злато в началото на 2005 година е била 628 лева. Към 19 март нивата на благородния метал преминават 2000 лева.


Наблюдателите на пазара са категорични, че макар и плавно, повишаването на цената на благородните метали ще продължи. Събитията в Япония свалиха леко цените през последната седмица, но според специалистите този процес ще е кратък.


Вторият вариант е да инвестирате на борсата. Ако решите да играете там, по-добре потърсете съвет от инвестиционен посредник. Най-сигурното място за златото си остава банката, съветват експертите. Зад стените на сейфа вашата инвестиция е на сигурно място.