Ние сме втори в ЕС по най-нисък дълг, заяви финансовият министър...

 

\"Празни приказки са, че правителството не се е справило с кризата. Ние сме втори в ЕС по най-нисък дълг. Вашите твърдения са празни приказки\", заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков по време на обсъждането на вода та недоверие към правителството.

 

\"През 2008 г страната ни е била на пето място в ЕС по показатели бюджетен баланс. През 2010 г. пак сме на пето място по дефицит. 2.5% ни е прогнозата на дефицит за следващата година\", посочи още Дянков.

 

Министърът на финансите допълни, че събираемостта е по-голяма. Агенция \"Митници\" и НАП показват данни за ръст с 8% в събираемостта, а за месец май инфлацията е 0%.

 

Дянков посочи и други успехи на правителството като реформите в държавната администрация.
\"Правителството ни сложи таван на държавните служители, с което с 13% е намалял борят на чиновниците\", заяви финансовият министър.

 

\"В мотивите за вота ви се отбелязва, че за първи път правителството не увеличава доходите, но не се отбелязва, че не ги намалихме. Ние не увеличихме данъците. И след като имаме добри резултати, можем да си позволим увеличаване на доходите\", заяви още Дянков. /БГНЕС