\"Страната ни изпраща още един успешен туристически сезон, въпреки криза\"...

Днес е Международният ден на туризма. В тази връзка министър на икономиката Трайчо Трайков заяви в \"Здравей, България\", че страната ни изпраща още един успешен туристически сезон, въпреки криза.

 

\"Имаме добър процент ръст на гостите и приходите. Нашето правителство вече прави реални неща за туризма, свързани с рекламата и промотирането. Доказва го и новият официален сайт, който е уникален продукт\", заяви министърът на икономиката. Той допълни, че в него има подробна информация за около 500 туристически обекта у нас.

 

Във връзка със скандала с руските туристи, които седяха на българските летища заради неуреден финансов спор между \"Алма тур\" и \"България Ер\", Трайков заяви, че това е бил неприятен финал на иначе успешния летен туристически сезон.

 

\"Съжалявам, че в решаването на проблема намерихме повече разбиране от руските туристически власти\", каза още Трайчо Трайков.

 

Той призова Румен Петков, ако има капка доблест, да се извини на туристическия бранш, защото се е видяло, че системата с туристическите застраховки работи.

 

\"Ние сами си се прострелвали в крака в лицето на Румен Петков и Румен Овчаров и даваме основание да се правят препечатки в руските медии за това какви дебати се водят в България\", заяви министър Трайков.