Това очаква президентът на КНСБ Пламен Димитров...

\"Нашите искания за бюджет 2011 са приемливи, разумни и възможни\", категоричен е президентът на КНСБ Пламен Димитров.


От КНСБ искат 10% увеличение на работните заплати в бюджетната сфера от 1 януари 2012 година и допълнително материално стимулиране навсякъде, където има постигнати икономии в рамките на планираните бюджети. Ако правителството се съгласи да има 10% увеличение на всички бюджетни заплати това означава, че заради работещите в условия на делегирани бюджети, единните разходни стандарти трябва да бъдат увеличени с 10%.


\"В последните 3 години заплатите в бюджетните системи са замразени, а инфлацията за този период нахвърля 10%. За този период БВП започна да се възстановява. Най-вероятно няма да достигне планираното в бюджета увеличение, а ръстът на БВП ще бъде около 2% - 2.5%\", изтъкна Пламен Димитров.


Ръководството на синдиката е убедено, че фискалната стабилност на страната и на бюджета ще бъде запазена. \"Независимо от известните притеснения относно събираемостта, данъчните приходи според нас ще бъдат близки до предвиденото, но при корекция на ръста на БВП за 2.5%\", каза още президентът на синдиката. /БГНЕС