Дянков изложи основните опорни точки в бюджета за следващата година...

Комисарят Оли Рен, излизайки с есенната икономическа прогноза, каза, че всички държави в Европа трябва да се готвят за рецесия, която може би ще е по-тежка от рецесията, от която излезе, припомни финансовият министър Симеон Дянков в Народното събрание.

 

Той каза това по време на съвместното заседание на икономическата, бюджетната и комисията по здравеопазване, свикани за представянето, обсъждането и приемането на законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2012 г.

 

Участие в него взимат депутати, министри, експерти и представители на медии, което породи и някои остри изказвания за изключително тежкия режим на работа днес.

 

Дянков изложи основните опорни точки в бюджета за следващата година. За 2012 г. икономическият растеж на всички европейски държави беше намален трикратно.

 

България е една от държавите с относително най-малко намаление - от 3.7% на 2.3%, в икономическа прогноза за 2012 г. По този показател България е четвъртата най-бързо развиваща се икономика в ЕС. Това е обаче на фона на почти нулев растеж в целия ЕС. /БГНЕС