Това сочи прроучване на НСИ...

За третото тримесечие на 2011 г. общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват със 7.2% спрямо третото тримесечие на 2010 г., като увеличението в индустрията е 7.2%, в услугите - 12.2%, и в строителството – 5.3%, съобщиха от НСИ.

 

По икономически дейности през третото тримесечие на 2011 г. най-висок ръст на общите разходи за труд спрямо същия период на предходната година е регистриран в дейностите \"Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения\" - 21.2%, \"Професионални дейности и научни изследвания\" - 19.7%, и \"Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети\" - 17.4%, а най-нисък - в \"Държавно управление\" и \"Административни и спомагателни дейности\" - съответно 2.7 и 0.6%.

 

Намаление на общите разходи за труд е регистрирано в икономически дейности \"Операции с недвижими имоти\" - с 8.5%, \"Други дейности\" - с 6.6%, \"Образование\" и \"Хуманно здравеопазване и социална работа\" - с 1.0%.

 

В състава на общите разходи за труд разходите за възнаграждения за един отработен час се увеличават със 7.3% спрямо третото тримесечие на 2010 г., а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - с 6.8%.

 

По икономически дейности изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от -7.7% за \"Операции с недвижими имоти\" до 20.8% за \"Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения\". /БГНЕС