Цените на едро на захарта и олиото продължават плавно да падат...

Яйцата поскъпват с 5%. Това показва анализът на движението на цените на едро на хранителните стоки, плодовете и зеленчуците през изтеклата седмица на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

 

Като цяло през изминалата седмица се запазва тенденцията на стабилизиране на цените на едро. Цените на едро на захарта и олиото продължават плавно да падат, като поевтиняването на седмична база на захарта е около 0.5-0.9%, а на олиото съответно с около 1.5%.

 

Цената на брашното се задържа на нивото от предходната седмица. Варивата и оризът се търгуват на цени, близки до тези от миналата седмица. Промяната на седмична база при цените на млечните и месните произведения е в рамките на 1% нагоре и надолу.

 

При цените на зеленчуците през изтеклата седмица не се наблюдават особени отклонения. Слабо повишение на стойностите е регистрирано при зелето, оранжерийните краставици и салатите, а при цената на зрелия чесън се наблюдава лек спад. В сравнение с предходната седмица има поскъпване на бананите с около 4% и на ябълките с около 8%. /БГНЕС