Това е над два пъти повече от предишния антирекорд...

Преди раздаването на най-престижните кинонагради бяха обявени и номинациите за най-големите провали на годината в света на 7-мото изкуство. Американският комик Адам Сандлър получи рекордните 11 номинации за \"Златни малинки\", което е над два пъти повече от предишния антирекорд от пет, държан от Еди Мърфи за филма „Норбит\".

 

Сандлър си заслужи върховото постижение за работата си като сценарист, продуцент и актьор в три от най-слабите филми за 2011-та година – „Джак и Джил\", в който той играе главната мъжка и женска роля; \"Бъки Ларсън: роден да бъде звезда\"; и \"Жена назаем\". Абсолютен фаворит в категорията най-слаб филм е \"Джак и Джил\", който получи номинации във всички възможни категории, включително за най-слаб актьор и актриса, за поддържаща роля на Кейти Холмс и поддържащ актьор Ал Пачино.

 

Сред номинираните за антинаградите са носителката на \"Оскар\" Никол Кидман за поддържаща роля в \"Жена назаем\", както и Никълъс Кейдж за изявите си в три различна филма. Антинаградите ще бъдат раздадени на 1-ви април. Всяка \"статуетка\" е малинка, направена от пластмаса и покрита със златиста боя от спрей, струваща по-малко от 5 долара.

 

Най-много награди \"Златни малинки\" в историята на киното има актьорът Силвестър Сталоун. Той е получавал антиотличията 10 пъти, а номинациите му са 30.