Срокът за това изтича в края на месеца...

Около 100 хиляди фирми все още не са изпълнили изискването да свържат касовите си апарати със сървърите на данъчните. Срокът за това изтича в края на месеца.

 

Все още голяма част от търговските обекти изчакват последния момент, за да свържат фискалните си устройства с приходната агенция.

 

Пицарии, търговци на едро с дрехи и цветя,  обекти за ремонт на мобилни апарати и мебели, гадателки и ясновидки са сред онези, които най-силно изостават в дистанционната връзка с данъчните. Тези, които вече са изпълнили изискването, казват, че им е струвало между 300 и 400 лева. Толкова е цената на касовия апарат, в който е вграден електронният чип за дистанционно следене на оборотите.

 

От приходната агенция обясняват, че колкото повече наближава крайният срок, толкова повече се увеличават търговците, които чакат касовите им апарати да бъдат свързани с данъчната служба.

 

„От 2 април данъчните започват проверки, всеки който не е свързал апарата си с приходната агенция, ще бъде глобен с 10 хиляди лева, а обектът му ще бъде запечатан докато изпълни изискването\", обясни Божана Илиева от НАП – Пловдив.


Репортер: Благой Бекриев