"ГОРУБСО" има нов собственик - бизнесменът Николай Вълканов...

"ГОРУБСО-Мадан" се купува с активите и пасивите и това е най-доброто решение - някой да купи концесията и активите на този рудник. Това каза пред Дарик радио министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

 

„ГОРУБСО" има нов собственик - бизнесменът Николай Вълканов. Споразумението за бъдещето на предприятието бе постигнато в петък вечер, след като премиерът Бойко Борисов пристигна в Министерството на икономиката. Беше подписано споразумение от седем точки, с което Валентин Захариев прехвърля "ГОРУБСО-Мадан" на бившия вицепрезидент на "Мултигруп" Николай Вълканов.

 

Ако се беше стигнало до отнемане на концесията, ние нямаше да спрем процедурата, без да се реши въпросът със заплатите на хората. Тогава имаше опасност хората да останат дори и години без работа, коментира Делян Добрев.

 

За януари и февруари не бяха платени заплатите, декемврийските ги платиха преди две седмици. Направени са ведомостите за заплатите, Николай Вълканов в момента превежда парите в банките и се надяваме до 12-13 ч. днес хората да са си получили парите по сметките, заяви Добрев.

 

Той поясни, че нямат задължение да следят заплатите, а имат задължение да следят за това кой си плаща концесионните възнаграждения.