Горският пожар бушува втори ден и взе първата си жертва. Овладени са едва 15% от огнения фронт...

Президентът на САЩ Барак Обама обяви бедствено положение в Колорадо, където продължава да бушува голям горски пожар. Огънят взе първата си жертва, а един човек се води изчезнал.

346 къщи изгоряха само в град Колорадо Спрингс, където над 36 хил. бяха евакуирани. За много от тях пожарът е лична трагедия.

Военният лекар майор Тед Стефани, съпругата му Kейт и сина им Кейлъб се видяли принудени да избягат в дома на свои приятели в Колорадо Спрингс. Надеждите, че къщата им ще бъде пощадена от пламъците, угаснаха с излизането на вестниците на другата сутрин. На първа страница в местното издание се вижда, че гори точно техния дом.

"Това е нашата къща. Разплаках се, когато осъзнах, че никога повече няма да се върна у дома", каза Кейт Стефани.

Други издания също публикуваха драматичната снимка на първите си страници. Домът на семейство Стефани доби широка известност.

"Беше шокиращо да видим къщата си обхваната от пламъци, но поне знаем какво е станало с нея. Имаме много съседи, които още се чудят каква е съдбата на техните домове", каза майорът.

Въпреки, че по-слабите ветрове помагат на огнеборците, досега са овладени едва 15 % от огнения фронт. Пожарът се приближава към по-гъсто населени райони и 20 хил. къщи остават заплашени от огъня.