Президентът Барак Обама посети обхванатия от пламъци Колорадо...

Буря, последвана от рекордни жеги, доведе до обявяване на извънредно положение в няколко щата по американското атлантическо крайбрежие. Над 2 милиона души, включително и  в столицата Вашингтон, останаха без електричество и не могат да се преборят с горещините, достигащи до 40 градуса по Целзий.

 

Бурята  с ветрове със скорост до 120 километра в час уби двама души в щата Вирджиния. Стихията връхлетя и Западна Вирджиния, Мериленд, както и Вашингтон. Предизвика сериозни транспортни проблеми в столицата, спрени са и влаковете в метрото.

 

В часовете след бедствието в целия регион беше достигната рекордна в историята жега – термометрите показваха 40 градуса по Целзий. Основната препоръка към гражданите беше да избягват напускането помещенията с климатици, но предвид спирането на тока това се оказа неприложимо. Сега медицинските екипи се изправени пред вълна от случаи на топлинни удари.

 

Междувременно щата Колорадо, където все още бушуват невиждани опустошителни горски пожари, беше посетен от президента Барак Обама. Държавният глава огледа щетите, причинени от стихията, която взе две жертви, унищожи стотици домове и принуди властите да евакуират 35 000 жители на град Колорадо Спрингс и околностите.