Тогава израелските посолства са получили предполагаеми терористични заплахи...


Миналата година израелските посолства по света са получили няколко предполагаеми терористични заплахи, които бяха свързани с четвъртата годишнина от смъртта на заместник лидера на Хизбула Имад Мугния.

Израел помоли няколко европейски страни да засилят мерките си за сигурност около израелските туристически групи в курортите и хотелите през януари. Тогава отговарящият за сигурността в министерството на транспорта Дани Шенар заяви, че е помолил европейските служби за сигурност "да засилят сигурността на групите от израелски туристи в различни курорти”.

Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ - Дейвид Петреъс, беше на посещение в България от 5 до 7 юни, според съобщение посолството на САЩ. Визитата на високопоставения американски служител не е обявявана предварително и не е известна целта й, но е факт, че пребиваването му в нашата страна не е било транзитно.

Тогава той се срещна последователно с президента Росен Плевнелиев, министър-председателя Бойко Борисов, вицепремиера Цветан Цветанов, министъра на отбраната Аню Ангелов, както и с директорите на  българските разузнавателни служби.

По време на посещението си в България генералът даде висока оценка на сътрудничеството между страната ни и САЩ в разузнавателните дейности.

Припомняме ви и че само преди два дни израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини Иран в износ на тероризъм след осуетен атентат в Кипър. Това се случи, след като кипърската полиция задържа ливанец, заподозрян за подготовката на атентат срещу израелски обекти на острова.