Бившият френски президент изгуби изборите, а експоловинката му се омъжи основа фондация...

Пет години след като помогнаха за освобождаването на българските медици от затвора в Либия, съдбата е донесла доста промени за бившия президент на Франция Никола Саркози и бившата му съпруга Сесилия. Той претърпя съкрушителна изборна загуба, а тя се омъжи за трети път.

 

Само месеци след като помогна за освобождаването на българските медици, френски, американски и британски медии публикуваха непотвърдена информация, че Сесилия се развежда с втория си съпруг и президент на Франция Никола Саркози. След развода по взаимно съгласие, Сесилия се жени за родения в Мароко Ричард Атиас, а след това основава фондация за защита правата на жените, чиято цел е да подобри живота им.

 

Президентът на Франция Никола Саркози пък напусна Елисейския дворец през 2012 г., след като претърпя изборна загуба от кандидата на социалистите Франсоа Оланд. Преди това се ожени за Карла Бруни, от която има дъщеря.

 

Саркози декларира два милиона евро лично състояние, а списание „Венити феър” го постави на 68-мо място в класацията за най-добре обличащ се мъж, заедно с Дейвид Бекъм и Брад Пит.