Дългоочакваната лятна почивка започва както винаги след приключване на втория срок...

Цели пет ваканции ще имат учениците през новата учебна година. Четири пъти те ще почиват по време на сроковете и веднъж - за по-дълго - през лятото. Това става ясно от проекта на министъра на образованието за новия учебен график.

 

И тази есен учебната година по традиция ще започне на 15 септември. Само месец и половина след първия учебен звънец децата отново излизат в почивка. Първата им ваканция ще започне в Деня на народните будители 1 ноември и ще продължи четири дни.

 

Около Коледа и Нова година учениците ще съберат 16 дни почивка. Те ще започнат на 22 декември, а едва на 6 януари децата отново ще се върнат в класните стаи.

 

Само ден почивка допълнително учениците ще получат отново през февруари. Така заедно с уикенда ваканцията ще продължи от 23 до 25 февруари. Миналата година тя беше с ден по-дълга.

 

Пролетната ваканция започва на 29 март и приключва на 7 април. Единствено абитуриентите ще почиват по-малко – до 31 март. Голямата лятна почивка пък започва веднага след края на втория учебен срок.