Много от хората в региона все още не са разбрали за увеличението...

Два от хлебозаводите във великотърновска област вече вдигнаха цените на хляба. По информация на търговците, увеличението е с по 5 стотинки за 650 грама за всички видове хляб.  Към момента в магазинната мрежа най-масовия бял хляб се продава на цени между 58  и 95 стотинки.

 

Увеличението е от десетина дни. Много от хората все още не са разбрали за него. Наясно са търговците и тези, които водят стриктно семейния бюджет, като баба Мария. Заради големия избор възрастната жена все още може да купува хляб на приемлива за нея цена. Очакваното масово увеличение обаче я притеснява.

 

Формулата лишение за сметка на хляб се оказва единствено възможната за много домакинства. Други се опитват да не зависят от скока на цените.

 

Иначе по данни на търговците към момента във Велико Търново предпочитанията на хората са между двете крайности. Те  купуват приоритетно най-евтиния или най-скъпия хляб.

 

Според търговците в бранша върви слуха, че още от утре всички видове хляб ще бъдат на нова цена. Каква не можахме да  разберем. Част от собствениците на хлебозаводи и фурни не бяха открити за коментар, други категорично отказаха да говорят по темата.

 

Репортер: Йовка Драганова

 

Гледайте целата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.