Според автори Нибиру ще се сблъска с нашата планета или най-малкото ще причини огромен хаос и проблеми..

Краят на Света, прогнозиран от маите, се натъкна на неочаквана, но остра конкуренция. За правото да се нарече предвестник на страшни беди и хаос на Земята, съвсем сериозно в Интернет пространството и чрез популярните издания, заявка даде и планетата Нибиру, която според някои автори  наближава Земята.

 

В основата на цялата мистерия са трудовете на журналистът и писател Закария Сичин от 60-те години, който въз основа на разчетени шумеро-акадски текстове стига до заключението, че нашата система се състои от 12 планети. Плюс обичайните девет в броя им влизат Слънцето и Луната, а също така и Нибиру - тайнствената планета, родина на човешкия род.

 

Въпреки, че не може да съществува, сега, през 2012 г., Нибиру се завръща. Новите последователи на Сичин твърдят, че или Нибиру ще се сблъска със Земята или ще предизвиква само с влиянието си хаос, проблеми и неуспехи за хората. Това обаче е проблем за астрономите.

 

Според тях за последните 100 години, в които те наблюдават всяко кътче от небето, няма никакъв обект с размерите, с които се твърди, че е Нибиру.

 

Но това не пречи милиони по цялата планета да я виждат или усещат нейното влияние. Това превърна планетата Нибиру в не по-малък популярен феномен от календара на маите.

 

В Сибир, Европа, Америка и дори в Антарктида, навсякъде я виждат. Явно желаното става реално.

 

Репортер: Данаил Глишев