В списъка попадат всички коли, които не са в движение...

След София и общината в Пловдив започна да разчиства излезлите от употреба автомобили, които с години гният пред жилищните блокове и заемат местата за паркиране. Целта е пространството пред сградите да се разчисти, така че живеещите спокойно да спират колите пред домовете си.

 

След появата на специалния стикер върху изоставения ви автомобил, трябва да знаете, че имате две седмици сами да преместите колата. В противен случай паяк вдига принудително возилото и го кара до наказателния паркинг, където един ден престой струва 10 лева.

 

В 14-дневен срок след колата може да бъде прибрана отново от собственика. Ако това не се случи, то фирмата я разфасова на части за вторични суровини.

 

Така в първата наказателна акция попаднаха ремарке, пълно с боклуци и пластмасови бутилки, две жигули и микробус, пригоден като стая за игра на карти. Към буса дори е пуснат кабел за електричество.

 

Ден преди акцията половината от набелязаните автомобили за вдигане бяха доброволно преместени от собствениците им.

 

На прицела на общинските власти са всички стари коли, които не са в движение и от две години за тях не е плащан данък. В този списък попадат вече 70 автомобила.

 

Репортер: Благой Бекриев