Към тях се присъединиха и два велопатрула, които дежурят постоянно

Още 70 полицаи се включиха в охраната на Слънчев бряг. Те са командировани в курорта, за да се грижат за сигурността на туристите през най-пиковия месец. Така служителите на реда там стават повече от 200.

 

Засилената охрана след атентата в Бургас вече дава своите резултати и кражбите в курорта рязко намаляха. За спокойствието на летовниците в Слънчев бряг се грижат и два велопатрула.

 

Работният ден за Николай и Станислав започва от рано сутринта. Вместо патрулната кола, двамата яхват велосипедите и се отправят към най-оживените алеи на курорта. Униформата пък заместват къси панталонки, тениска и шапка с козирка.

 

Кражби, пияни туристи и спречквания в дискотеките са неразделна част от дежурството на велоекипа. Всяка смяна те се отзовават на минимум 10 сигнала.

 

Въпреки майсторлъка на джебчиите, кражбите в курорта намаляват. От РПУ – Несебър коментираха, че последните десет дни в следствие на засиленото полицейско присъствие и увеличените охрани по хотели дават резултат.

 

Засилената охрана в курорта обаче стряска чуждите туристи. След атентата в „Сарафово” всеки хотел тук се пази денонощно от полицаи. Охраната се извършва от полицаи в цивилно облекло, защото за западните туристи полицаите са знак за проблем в хотела.

 

Далеч по-приветливи са почиващите към полицаите на две гуми. Често дори по-освободените туристки си позволяват и флирт с патрула на колела.

 

Репортер: Георги Георгиев