През септември те чакат интелигентен и атмосферичен дръмендбейс и най-интересното от градското изкуство


Традиционното есенно парти „HMSU Класика” отново ще бъде част от ON! Fest 2012. То ще се проведе на 21 септември, петък, и с него ще стартира програмата на фестивала, който събира най-интересното от съвременното градско изкуство, начините на забавление, спорт и лайфстайл в тематични зони.
    
Специални гости ще бъдат създателят на интелигентния и атмосферичен дръмендбейс LTJ Bukem и ветеранът в тъмния електронен звук Gridlok. Те ще бъдат в компанията на българските си колеги от най-старото движение за бас музика у нас – HMSU.

LTJ Bukem е един от доказаните фаворити на публиката в региона. След дългогодишно обучение по класическо пиано, той стартира диджейската си кариера в края на 80-те – в разгара на лудите рейв партита във Великобритания, които му носят първоначална популярност. По-късно се увлича по джънгъла и до средата на 90-те вече е един от най-иновативните продуценти в стила.

С основаването на лейбъла си Good Looking Records той се утвърждава като една от водещите фигури, които разширяват границите на електронната музика с всяко свое издание.

LTJ Bukem е пионер в създаването на мелодичен и богат звук, с елементи от джаз-фюжъна, класическата музика, хип-хопа и др., с даунтемпо, ейсид хаус и лаундж моменти. Правил е ремикс за джаз легендата Хърби Ханкок, а негово съвместно парче с David Arnold е част от саундтрака на филм за James Bond. Известен е с прозвището „създателят на интелигентния дръм енд бейс”.

Образованието на другия специален гост - Gridlok също е класическо. Той учи цигулка в родната си Тампа, Флорида, докато не осъзнава, че традиционната музика не е достатъчно поле за изключителното му въображение и неуморно желание за експерименти. Силно повлиян от електронния рок и ембиънт, той въвежда редица нови похвати в смесването на стилове и звуци в дръм енд бейса, заради което опашката на желаещите да работят с него включва имена, като Pendulum, Shy FX, и Dom & Roland, правил е ремикси на титани, като Sacha и Джош Уинк, както и музика за игрите на Konami.

През 2012 Gridlok подготвя едно от най-горещите си европейски турнета. Част от него е и България.

Първите 100 билета за HMSU Класика са на цени от 10 лева, след което ще се продават за 15. На място ценните пропуски пък ще струват 25 лева.