Съоръжението трябва да поеме трафика в най-натоварения ден след Олимпиадата

Специален терминал, наподобяващ градски парк, беше създаден на летище Хийтроу в Лондон. Целта на съоръжението е да се справи с най-натоварения ден след края на олимпийските игри, в който около 15 000 спортисти, официални лица и журналисти се готвят да напуснат британската столица.

 

Броени часове след церемонията по закриването на Игрите, от летището съобщиха, че то е готово да се справи с огромния брой пътници, след като издържа по време на Олимпиадата без да допусне хаос, както се опасяваха британските медии. Терминалът на игрите, който е само за спортисти, наподобява лондонски парк с растения, пейки и изкуствена трева.

 

Служителите са облечени като паркови охранители, а за фон е избрано лондонското небе с един от прочутите червени автобуси в британската столица. Терминалът разполага с 31 гишета за чекиране и седем ленти за проверка на багажа. Хийтроу съобщи, че днес е най-натовареният ден след игрите откъм пристигания и заминавания. Общо 116 000 души се очаква да напуснат британската столица от летището днес спрямо 95 000 средно на ден.