Той ще се изправи срещу президента Барак Обама на изборите през ноември

Републиканската партия номинира официално Мит Ромни за свой кандидат на президентските избори в Съединените щати през ноември. Делегатите на националния конгрес на партията в Тампа, щата Флорида, подкрепиха бившия губернатор на щата Масачузетс с устно гласуване.

 

Всички съперници на Ромни, които той победи в първичния вот, го подкрепиха с изключение на конгресмена от Тексас Рон Пол.

 

65-годишният републиканец  ще се изправи срещу президента Барак Обама в битката за Белия дом след 70 дни. Според последни проучвания двойката Мит Ромни – Пол Райън изостава с 42 на 46 на сто от гласовете спрямо Обама и вицепрезидента Джо Байдън. Въпреки това републиканците вярват, че техният кандидат може да стане 45-ият президент на Съединените щати. Едина от най-силно вярващите естествено е съпругата на Ромни - Анн.

 

„Не мога да ви кажа какво ще се случи в страната през следващите 4 години, но мога се изправя пред вас като съпруга, майка и баба, като американка и тържествено да ви обещая. Този мъж няма да се провали. Този мъж няма да ни разочарова. Този мъж ще вдигне Американ на крака”, бяха думите на може би новата първа дама на Щатите.