Варненската община вече е връчила на бизнесмена предписание да събори втория етаж от сградата

Дни след като обяви цена от 100 лева за час във фитнеса си на плаж Кабакум край Варна, Веселин Марешки съобщи още по-впечатляваща сума - ползването на целия клуб за ден струвало 10 хил. лева.

Нито един турист обаче не се е възползвал от услугите на фитнеса, въпреки че през сезона имало десетина запитвания. По думите на Марешки, общината вече му е издала предписание да събори второто ниво на постройката, посочено като незаконно от регионалния министър Лиляна Павлова.

Той обаче оспорва предписанието и е готов да стигне до съда. Аптечният бос съобщи, че за следващия сезон обмисля да смени предназначението на сградата, защото била нерентабилна. Целта на високите цени била клубът да се посещава само от ВИП клиенти.

„Има скъпа апаратура, има фитнес, преди това масаж, след това масаж, място за почивка след фитнеса, място за приготвяне на коктейли и други неща, персонал, който да ги обгрижва тези хора, това всичко е много скъпа инвестиция. Може само един човек да дойде в годината, ние този персонал го поддържаме, тази база я поддържаме, инвестиция от 100 хил. евро и така нататък”, каза Веселин Марешки.