34-годишният Ролф Гремел увиснал на кабел за телевизор...

34-годишният германски гражданин, обвинен в убийството на свой сънародник в Бургас, се е обесил в следствения арест в петък вечер.

 
Ролф Гремел издъхнал, след като увиснал на кабел за телевизор.
 
Трупът на жертвата на самоубиеца бе намерен на крайбрежната алея в морския град на 29 август.
 
Според събраната до момента информация мъжът нападнал 48-годишния си сънародник от ревност.
 
Тримата германци - Гремел,, Хенри Щенберг на 48 и 45-годишната С.М., наели заедно квартира в Бургас. Те се познавали от клиника за лечение на алкохолни и други зависимости.
 
При идването си в Бургас Гремел и С.М. били двойка. Дни преди инцидента, Щенберг изострил взаимоотношенията си с Гремел и си купил нож за самозащита. Убиецът обаче успял незабелязано да вземе хладното оръжие.
 
Във фаталната вечер тримата посетили няколко заведения в града. Продължили да пият алкохол край морския бряг. С.М. си тръгнала към квартирата, а двамата мъже останали сами. Щенберг влязъл в кабинка за преобличане на плажа. Именно там Гремел го наръгал многократно с ножа в тялото и главата. След това побягнал към квартирата. 
 
Пътьом се сетил, че е свършил парите и се върнал, за да вземе кредитната карта на жертвата. Според обясненията на убиеца в нея били преведени и неговите средства за почивката.
 
Видял, че раненият е успял да изпълзи от кабинката до крайбрежната алея. Тогава нападателят наръгал сънародника си още веднъж. След това взел и двата му портфейла. От картата изтеглил 700 лева, а портфейлите изхвърлил в кош за отпадъци, без дори да вземе банкнотите от тях.
 
На 34-годишния немец бе повдигнато обвинение. Той беше арестуван за срок от 72 часа. Предстоеше искане на постоянна мярка "задържане под стража"
 
В Районната дирекция на полицията предстоят проверки по случая за допуснатия инцидент. Тепърва ще се изяснява защо на арестувания е разрешено да стои в помещението с телевизор извън килията.