С дебютната си непрофесионална изложба Нуши представя фотографии, направени през последните две години...

Тя е млада, красива, амбициозна, силно обичаща и точно днес е готова да хване за ръка всеки един, който би се осмелил да направи едно инспириращо пътуване из дебрите на София.

С дебютната си непрофесионална изложба Нуши Светославова представя фотографии, направени през последните две години, и дава отговори на въпросите как изглежда „душата” на София и къде точно се крие любовта.

Самата тя казва, че „любовта е навсякъде по пейките в парка, върху кошчетата за боклук, отпечатана върху улуците на сградите, във формата на локвите и само трябва да имаме очи, за да я видим".

Успяхме да й зададем няколко въпроса няколко часа преди откриването на изложбата й и някакси пулсът ни заби по-учестено и сякаш почувствахме пърхащи пеперуди в коремите си, защото любовта просто се вля, без да пита може или не може.

Ето и какво ни разказа Нуши...

Съществува ли любовта и какви са най-явните доказателства за това?

Определено съществува...навсякъде и във всичко. Може би тя е най-истинското нещо на света и за човечеството. А колкото до доказателства – те не се виждат, а се усещат. Това може би е най-хубавата част – любовта е онова състояние на духа, което никой не може да ти отнеме.

Какви форми си я виждала най-често да заема?

Формата е онзи елемент, който те кара да търсиш и да откриваш. Формата на сърце е просто знак, но това което носи срещата с едно сърце върху кората на дърво, сякаш изваяно от природата, е емоция и усмивка.

Кое е най-странното място, на което си открила любовта?

От няколко години насам почти няма ден, в който да не я виждам. Може би винаги местата са неестествени и нестандартни.  Днес, докато редих изложбата си, открих че на прага на  „+това” има сърце, оформено от камък върху плоча – това е хубав знак – значи мястото има „душа”.

Може ли човек да живее без нея?

Категорично не.  Любовта е... толкова много клишета има по въпроса, че няма нужда и аз да слагам поредната рамка. Важното е да я има, да я виждаме и усещаме – в човека срещу нас, по улиците, в полъха на вятъра. Вярвам, че ако повече хора се настроят позитивно към обкръжаващата ги среда, това ще им донесе много любов, без значение от формата.

Къде е сърцето на София?

Във всеки, който я обича. София е вълнуващо приключение и е скрила много сърца из улиците, по сградите, в парковете си.

Виждаш сърца на всяка стъпка, а сънуваш ли ги?

Първият път, когато сама открих сърце в София, беше, когато си пожелах знак, за да реша житейска дилема – сърцето беше първият символ, който ми се изпречи на пътя. Може би някак вярвам, че когато виждам сърца – то е защото съм в правилната посока.

Възнамеряваш ли за следващата изложба да разшириш границите на любовта?

С тази изложба искам единствено да вдъхновя хората, които ще дойдат. Времето ми е показало, че това да виждаш сърца е „заразно”. Всеки човек, на когото споделя или покажа идеята и емоцията, която това носи, започва да „вижда”, а не само да гледа. Тази изложба е като „предай нататък” любовта. Надявам се всеки да открива своите сърца в София след нея. Само малка част от фотографиите ще бъде изложена тази вечер, но искам да споделя много от тази магия в бъдеще.

 

Непрофесионалната фотографска изложба на Нуши Светославова може да бъде видяна до 14 септември в "+това".

 

Автор: Миалена Халваджийска