Това заяви председателят на комисията, която регулира тарифите - Ангел Семерджиев...

Цeната на парното и топлата вода най-вероятно ще останат непроменени и през новия отоплитeлен сезон. Това стана ясно от думите на председателя на комисията, която регулира тарифите, Ангел Семерджиев.

 

Изявлението му идва ден, след като "Булгаргаз" поиска понижение на цената на природния газ с по-малко от процент. Именно синьото гориво е основен източник на енергия за топлофикациите у нас.

 

„Това което искам да ви уверя, е че цената на топлинната енергия няма да се повишава, независимо от това, че някои от факторите, които определят цените на природния газ, на всички горива, на нефта на природния пазар, се движат леко нагоре”, заяви Семерджиев.

 

Семерджиев разясни, че предложението на „Булгаргаз” е отправено, без да се вземе предвид недовзетия приход от предишни периоди, възлизащ на около 140 млн. лева. От комисията обаче увериха, че следят пазара и търсят начин за понижаване на цените. 

 
Според Семерджиев няма потребител на природен газ, който да се е отказал в полза на алтернативните горива – мазут или нафта. Комисията дори се опитва да накара топлофикациите да спрат да подгряват с мазут инсталациите си, като вместо него използват за целта синьото гориво.
 
 
Репортер: Данаил Глишев