Момичето е починало на място...

Трагично завърши любовна драма в Ловеч. Жена на 25 години беше убита на излизане от дискотека в града около пет часа сутринта. Основният заподозрян за престъплението е нейният приятел Иво Маринов, който е местен полицай.

33-годишният служител на сектор „Охранителна полиция“ е стрелял пет пъти по момичето, което по непотвърдена информация се казва Ивелина. Тя  излизала от нощния клуб заедно с приятел и приятелка. Тръгнали към колата, с която дошли,  момичето седнало на предната седалка до шофьорското място. Тогава се показал полицаят, който явно изчаквал наблизо, и хладнокръвно започнал да гърми по жената. Четири от куршумите попаднали в главата и един – в тила.

„По досега събраната информация става въпрос за близки отношения, приятелски отношения чрез кореспонденция, която са водили чрез Фейсбук, по мобилни телефони, SMS-и. Имали са някакви срещи между тях, настъпило разминаване в интересите и явно превъзбуден от това нещо, полицаят е извършил това тежко престъпление”, обясни комисар Георги Иванов.

Според неокончателна информация, Ивелина блокирала профила на Иво в социалната мрежа, което най-вероятно предизвикало гнева му. Комисар Иванов обясни още, че Иво Маринов е тих, затворен в себе си, нерешителен, неконтактен, няма близки приятели сред колегите си. Работи в системата на МВР от 11 години. Неотдавна е издържал без проблеми психотест.

Полицаят е задържан на 15-ти септември сутринта в района на Ловеч. Той не е оказал съпротива, а служебният му пистолет, с който убил момичето, бил зареден с нов пълнител. Привлечен е като обвиняем, повдигнато му е обвинение и е със 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража”.

В Ловеч вече пристигнаха експерти от Института по психология на МВР, които  разговарят с него.