Със стрелеца вече са разговаряли психолози

Прокуратурата ще поиска постоянна мярка "задържане под стража" за полицая Иво Маринов, който застреля момиче пред дискотека в Ловеч. Това съобщи в предаването "Здравей, България" директорът на Областната дирекция на МВР комисар Георги Иванов.

 

Убийството на 25-годишната Ивелина стана в ранните часове в събота сутринта в Ловеч. 33-годишният служител на сектор „Охранителна полиция“ е стрелял пет пъти по момичето, което излизало от нощен клуб с приятел и приятелка.

 

Според комисар Иванов Ивелина е подала в полицията сигнал за тормоз от Иво Маринов на 14 септември вечерта. Сигналът е приет от двама служители, които предупредили колегата си по телефона да не притеснява младата жена.

 

В момента Маринов е задържан за 72 часа. С него вече са разговаряли психолози. След задържането си полицаят е заявил, че ще се самоубие. Комисар Иванов обясни, че са взети всички мерки, за да не се стигне до инцидент в ареста.

 

Наскоро Иво Маринов е преминал и психотест, тъй като е кандидатствал за друга длъжност в системата на МВР. За своя 11-годишен трудов стаж, полицаят е наказван веднъж. През 2004 година, като катаджия с неговия колега повредили служебния автомобил и се опитали да прикрият фактите около ситуацията. Тогава Маринов е преместен на друг пост и е минал психотест.

 

Друг път Маринов не е стрелял, тъй като длъжността му в МВР не е предполагала използването на огнестрелно оръжие, обясни комисар Георги Иванов.