Тя имала афера едновременно със сегашния президент Франсоа Оланд и десния политик Патрик Деведжян

Първата дама на Франция Валери Трирвайлер е имала любовна афера едновременно със сегашния президент Франсоа Оланд и десния политик Патрик Деведжян. Новината гръмна тази сутрин от страниците на вестник "Дейли телеграф".

Историята на любовния триъгълник е описана в книгата на Кристоф Якубишин и Аликс Буиаге, която се появи в книжарниците вчера.

Според "Дейли телеграф" любовният триъгълник е бил забъркан през 2000 г. Статията твърди, че в този период Валери е била омъжена, а Оланд - женен за лидера на социалистите Сеголен Роаял. Деведжян, който е сред близките съветници на Никола Саркози, също бил семеен.

Трирвайлер поискала от Деведжян да се разведе с жена си, с която били женени от 30 г. Той отказал и нейното внимание все повече се насочило към Оланд. Двамата били абсолютно наясно, че делят леглото на една и съща жена, но запазвали уважение един към друг.

Саркози също бил хвърлил око на Трирвайлер, твърдят от вестника.

"Вие сте толкова красива", й казал той на едно събитие, на което бил с предната си съпруга Сесилия. Валери отвърнала с пренебрежителен поглед. Тя и Оланд живеят заедно без брак.

Първата дама на Франция обяви, че ще съди авторите на книгата.