Нейн собственик е бизнесменът и бивш полицай Борислав Николов – Боре Силата

През изминалата нощ бяха опожарени дискотеката и комплексът на благоевградския бизнесмен и бивш полицай Борислав Николов, известен като Боре Силата.

След като напусна системата на МВР, Борислав Николов замина за САЩ, където изкара 5 години. Това лято той откри плаж и дискотека в Благоевград.

"Към 03.10 часа се чу силен взрив, избухна пламък до небето, три пъти звънях на 112, докато дойде пожарната", обясни нощният пазач на склад близо до взривената дискотека и допълни: "Всичко е мазало".

"Дискотеката е унищожена, оборудването също", каза на свой ред Николов.

Въпреки че шестимата огнеборци потушили пламъците, щетите са огромни. Изгоряла е цялата конструкция на лятната дискотека, както и част от сградата, в която се намират сервизните помещения. Свидетели разказали в полицията, че видели хора в близост до мястото, минути след инцидента.

От полицията изключват версията в заведението да и била заложена бомба. Според разследващите по-вероятно да става дума за пожар.

Какви са причините за него обаче, остават неясни. Според собственика Борислав Николов, с прякор Боре Силата най-вероятно конкуренти в бизнеса му отмъщават.