Той отказа да коментира теорията, че зад Лазар Колев се прикриват хора с влияние

„Не, категорично няма финансово споразумение с родителите на сестрите Белнейски. Няма как да стане. Нашата позиция е сигурна, че нашият клиент е абсолютно невинен. Оттам нататък не следва да носи гражданска отговорност по обезщетение за обвинението му за убийството на двете момичета”. Това каза в "Здравей, България" Димитър Марковски, адвокат на обвинения в убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев.

 

Върховният касационен съд върна делото за убийството на сестрите Белнейски за ново разглеждане на първа инстанция.

 

Припомняме, че Пловдивският апелативен съд постанови доживотна присъда и обезщетение в размер на 400 хиляди лева на Лазар Колев, обвинен в извършване на престъплението.

 

„Нашата работа е да убедим съда, че този обем доказателства не стига да бъде допусната тази съдебна грешка, която дотук беше допускана на двете инстанции, т.е., че нашият клиент е напълно невинен. Това е нашата задача. Доколкото имам информация, следствието е отделило материали по делото. Там се работи в някаква насока да се търсят извършителите и даже бих посъветвал професионално колегите да наблягат на другото разследване”, заяви Марковски.


Адвокатът отказа да коментира теорията, че зад Лазар Колев се прикриват хора с влияние: „Не е професионално да коментирам. Това са градски легенди. Действително доста са смъртните случаи на хора, които са си отишли покрай това дело, но даже не зная, че е починал овчарят (бел.ред. - който намери труповете на двете сестри), сега разбрах от вас”.

 

От своя страна майката на убитите момичета – Фани Белнейска, заяви в телефонен разговор, че иска всички виновни за случилото се да бъдат намерени. Тя обясни, че няма подозрения дали Лазар Колев е имал съучастник при извършване на престъпното деяние.