Боян Максимов пуснал снимката със спящите полицай "като протест срещу тяхното бездействие"

Районната прокуратура във Варна изнесе информация за съдебните производства срещу Боян Максимов, който засне спящите полицаи и разпространи снимката им и бе наречен от говорителя на Областната дирекция на МВР-Варна Калинка Пенчева „селски глупак”. Като причина за това, от прокуратурата посочиха интереса, който медиите проявявали към тази тема.

В момента срещу Боян Максимов тече едно съдебно производство, по което е насрочено дело за 29 ноември. Става въпрос за нанасяне на средна телесна повреда. От прокуратурата отказват информация за предишните присъди на Максимов, но той самият не крие, че е имал криминални прояви.

„Доста ме беше страх отначало да дам публичност, защото аз имам прояви криминално минало и това до известна степен дискредитира мен и в конкретния случай може да съм прав, но винаги държавата ме мачка. Независимо дали ти си си излежал присъдата, дали си си взел поука или каквото и да е, тя може да те намачка всячески”, на мнение е Боян Максимов.

Прокуратурата работи и по досъдебно производство за нападението над Боян, при което той е намушкан с нож и е със счупен нос.

„Полицаите дойдоха, 4-5 минути ме заплашваха пред тях и трябваше да минат 4-5 минути, за да ги привикат учтиво до районното и да ги пуснат след 30 минути”, разказа Боян за конкретното нападение.

Случаят е и повод Максимов да пусне снимката със спящите полицаи, по думите му – „като протест срещу тяхното бездействие”. А производството за нападението срещу него продължава.

Репортер: Искра Урумова