Преди дни се появи информация, че държавният глава има сериозни проблеми с гръбнака

Руският президент Владимир Путин е получил нараняване, но то не се отразява на работата му. Това опроверга информацията, че състоянието на държавния глава се е влошило през последния месец, след полет с моторен делтаплан. Появиха се дори публикации, че ще се наложи Путин да бъде опериран заради силни болки в гърба. 

 
Говорителят на президента поясни, че той е разтегнал мускул, докато спортувал, а и освен това му се обадила и стара травма. Той каза още, че държавният глава не е напускал вилата си край Москва през последните две седмици, защото не искал конвоят му да предизвиква задръствания в центъра на руската столица.
 
От изявлението не става ясно къде и кога е получено нараняването, коментират руските медии. Още преди няколко дни те предположиха, че 60-годишният президент страда от сериозно нараняване на гръбнака и ще трябва да бъде опериран.
 
Мистерията се задълбочи, след като в специално заснет за рождения му ден документален филм се вижда как президентът куца.
 
Спекулациите станаха още по-сериозни поради факта, че Путин отложи визитите си в България и Турция. От пресслужбата му тогава обясниха, че датите на тези посещения въобще не са били фиксирани.